Fotoalbum

Søndag den 23.April havde vi besøg fra Sten fra DBJ -   De Bornholmske Jernbaner - Søren Christensen fra BornholmsTidende var engageret til anden side, og Sten trådte velvilligt til og kom til Roskilde.

Vi startede - traditionen tro - med velkomstsang, og derefter tog Sten over og fortalte levende og medrivende om etablering af jernbanen på Bornholm.

Først kom Rønne-Neksø banen vi Åkirkeby, derefter Rønne-Allinge banen med slutstation i Sandvig og slutteligen banen til Gudhjem.

Vi fik set billeder af alle de gamle maskiner og rangerlokomotiver og passagervogne samt godsvogne. Vi så skinnelægning - med håndkraft - og alt arbejdet og historierne heromkring.  Vi hørte mange sjove sager om Jernbanens historie på Bornholm, og også og Kong Chr.X ' besøg i Allinge med jernbanen.

Vi fik også hele beretningen om jerbaneulykken i -36 med de løbske godsvogne fra Nyker Mejeri til ødelæggelserne på Rønne havn.

Det var en - også for bornholmere - en lærerig beretning om Lokomotiver og skinnebusser og alt muligt tilhørende jernbanehistorien på Bornholm.

Flest billeder er tagne af Karl Kristian  -   tusind tak for det.

Vi siger tak til de fremmødte, og håber også de havde en god eftermiddag.

Traditionen tro - sluttede vi med farvelsangen og drog så hver til sit.

Nyeste kommentarer

03.12 | 22:05

Nogen der ved om der ligger er sted nær Østerbro😄

05.04 | 13:29

Jeg kommer til generalforsamlingen 01.05.2022. Hils...

25.01 | 13:11

Jeg kommer til generalforsamlingen den 30.januar 2022

20.01 | 09:39

Tak for en hyggelig eftermiddag. Nu håber sikkert alle at der...