Fotoalbum

Søndag den 23.April havde vi besøg fra Sten fra DBJ -   De Bornholmske Jernbaner - Søren Christensen fra BornholmsTidende var engageret til anden side, og Sten trådte velvilligt til og kom til Roskilde.

Vi startede - traditionen tro - med velkomstsang, og derefter tog Sten over og fortalte levende og medrivende om etablering af jernbanen på Bornholm.
Først kom Rønne-Neksø banen vi Åkirkeby, derefter Rønne-Allinge banen med slutstation i Sandvig og slutteligen banen til Gudhjem.
Vi fik set billeder af alle de gamle maskiner og rangerlokomotiver og passagervogne samt godsvogne. Vi så skinnelægning - med håndkraft - og alt arbejdet og historierne heromkring.  Vi hørte mange sjove sager om Jernbanens historie på Bornholm, og også og Kong Chr.X ' besøg i Allinge med jernbanen.
Vi fik også hele beretningen om jerbaneulykken i -36 med de løbske godsvogne fra Nyker Mejeri til ødelæggelserne på Rønne havn.
Det var en - også for bornholmere - en lærerig beretning om Lokomotiver og skinnebusser og alt muligt tilhørende jernbanehistorien på Bornholm.
Flest billeder er tagne af Karl Kristian  -   tusind tak for det.

Vi siger tak til de fremmødte, og håber også de havde en god eftermiddag.
Traditionen tro - sluttede vi med farvelsangen og drog så hver til sit.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.01 | 10:39

Tak for en hyggelig eftermiddag.
Nu håber sikkert alle at der kommer en god extraordinær generalforsamling. Med et godt resultat.😊😊.vh. Karen schrøder

...
16.01 | 02:31

Jeg hedder Anita og er født og opvokset på Bornholm. Jeg vil gerne blive medlem..men hvis det findes noget tættere på Østerbro Kbh.. ville jeg hellere det..😊

...
11.11 | 13:10

Vil meget gerne melde 2 personer til denne fantastiske Bornholmermad fredag den 22. november 2019.
Mvh. Helge Dam

...
22.05 | 19:08

Hej
Vi er et par gamle bornholmere der gerne vil meldes ind i foreningen. Jeg forsøgte på siden her, men det er åbenbart ikke lykkes. Hvad gør jeg.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE